Du er her: Hjem > Ture > Tidligere ture > Ekstratur til Lærerstandens Brandforsikrings kunstsamling

Ekstratur til Lærerstandens Brandforsikrings kunstsamling

Pga. rigtig mange tilmeldinger gentages turen.

Omvisning af Smike Kaszner i Lærerstandens Brandforsikrings kunstsamling.

Vi mødes ved porten i Kompagnistræde 39

21. Marts  kl. 16.15, dørene lukkes kl 17.

Lærerstandens Brandforsikring – i daglig tale nok bedre kendt som bare LB – har gennem 129 år opbygget en enestående kunstsamling primært med danske kunstnere.

I vedtægterne fra 1880 står der, at LB skal påtage sig et kulturelt ansvar, da lærerarbejde og kultur hænger uløseligt sammen. Det ansvar har LB værnet om i så høj grad, at samlingen gør det ud for et helt kunstmuseum.

LB vil guide os gennem samlingen, der er ophængt i de gamle huse omkring Kompagnistræde. De er i sig selv temmelig museale – således er Kompagnihuset fra 1447.

Besøgene indledes med en introduktion om danske kunstnere og de forskellige tiders strømninger. Derefter går turen ad snørklede trapper og gennem de smukt restaurerede lokaler.

Omvisningen varer et par timer, og der vil blive budt på øl, vin, vand og snacks.

Turen koster 30 kr. pr. person. De som kommer med får besked ang. betaling.

Mange hilsner Kunstforeningen, Hanne Hadberg.