Du er her: Hjem > Ture > Tidligere ture > LÆRERSTANDENS KUNST

LÆRERSTANDENS KUNST

Omvisning af Smike Kaszner i Lærerstandens Brandforsikrings kunstsamling.

Vi mødes ved porten i Kompagnistræde 39

7. Februar kl. 16.15

Lærerstandens Brandforsikring – i daglig tale nok bedre kendt som bare LB – har gennem 129 år opbygget en enestående kunstsamling primært med danske kunstnere.

I vedtægterne fra 1880 står der, at LB skal påtage sig et kulturelt ansvar, da lærerarbejde og kultur hænger uløseligt sammen. Det ansvar har LB værnet om i så høj grad, at samlingen gør det ud for et helt kunstmuseum.

LB vil guide os gennem samlingen, der er ophængt i de gamle huse omkring Kompagnistræde. De er i sig selv temmelig museale – således er Kompagnihuset fra 1447.

Besøgene indledes med en introduktion om danske kunstnere og de forskellige tiders strømninger. Derefter går turen ad snørklede trapper og gennem de smukt restaurerede lokaler. Turen kan stærkt anbefales –

Omvisningen varer et par timer, og der vil blive budt på øl,vin,vand og snacks undervejs.

Mange hilsner Kunstforeningen, Hanne Hadberg